2017. szeptember 29., péntek 21.00 – KAFKABEAT KOCSMASZÍNHÁZ: Slam poetry verseny és showcase

KAFKABEAT KOCSMASZÍNHÁZ: Slam poetry verseny és showcase

(Paraba, Jancsár köz 4.)


Ismét Székesfehérvárra jön a slam poetry krémje, hogy a fehérvári tehetségekkel kiegészülve összemérjék tudásukat egy izgalmas verseny keretében. A zsűriben az est fényét pedig Dékány Niki, György Ádám és Pion István emeli.

Jegyár: 500 Ft
Információ, foglalás: http://paraba.hu/kontakt
Jelentkezés: slamfehervar@gmail.com

Dékány Niki

Slammer, a IV. Országos slam poetry bajnokság döntős résztvevője, 2015 májusában a Slam Poetry Budapest harmadik helyezettje.

György Ádám

A Chrumky a ticinky slam team tagjaként  III. Országos Team Slam bajnokság résztvevője volt, a Győrslamen pedig II. helyezést ért el.

Pion István

Magyar költő, slammer, újságíró, szerkesztő. Első egyetemi évei alatt találkozott a Dokk.hu irodalmi kikötő közösségével, ahol Lackfi Jánosnak és Jónás Tamásnak köszönhetően kezdett mélyebben foglalkozni a költészettel. 2007 áprilisától szerkesztője lett az irodalmi kikötőnek, akkor a szerkesztőség legfiatalabb tagja volt. Egyik alapítója az Előszezon irodalmi csoportnak. Az egyetemen rendszeresen látogatta Lackfi János és Vörös István kreatív írás előadásait és szemináriumait.

Kulturális újságíróként és szerkesztőként 2008-tól dolgozott a Magyar Hírlapnál, 2011 októbere óta a Magyar Nemzet kulturális rovatánál szerkesztőként, rovatvezető-helyettesként, újságíróként dolgozik a nyomtatott és internetes változatban egyaránt. 2011 májusától egy éven át volt főszerkesztője a XV. kerületi ÉLETképek című önkormányzati lapnak.

Versei 2006 óta jelennek meg folyóiratokban, újságokban, antológiákban. 2009-ben nyert felvételt a József Attila Körbe. Első verseskötetének anyaga tíz év munkáját foglalja össze, 2013. április 11-én jelent meg Atlasz bírja címmel a Helikon Kiadó gondozásában. Szerkesztőként számos könyvet jegyez. A magyar slam poetry egyik kiemelkedő alakja, az első Országos Slam Poetry Bajnokság 3. helyezettje. Csider István Zoltánnal párban alkotják a Csion bölcsei team slamformációt. Az I. Egyéni Országos Bajnokság III. helyezettje, a 2013-as Sopianae Slam I. helyezettje, az I. Országos Team Slam Bajnokság IV. helyezettje

Első filmszerepére Nemes Jeles László kérte fel, az Oscar-díjas Saul fiában játszotta Katzot, azt az auschwitzi sonderkommandóst, aki lefényképezte, ahogyan a kommandó tagjai holttesteket égetnek el a tábor területén. Azóta több kis- és nagyjátékfilmben is szerepet vállalt.
Előző
« Prev Post
Következő
Next Post »
0 Komentar