2017. szeptember 30., szombat 17.00 – PETZ GASZTRODÉLUTÁN

PETZ GASZTRODÉLUTÁN
(Petz Söröző, Bőrgyár u. 23.)


Szakács: Bozsik Péter. Vendégek: Juhász Tibor, Totth Benedek. Műsorvezető: Babiczky Tibor. Közreműködik: Arany Gold Zoltán gramofonon

A délután folyamán kortárs költők olvasnak fel részleteket műveikből, miközben a látogatók egy kellemes délutánt tölthetnek el finom ételek és italok társaságában.

A program ingyenesen látogatható.

Bozsik Péter

Író, szerkesztő, műfordító, költő, írói álneve Karácsonyi Petra. 1963-ban született Csantavéren (ma Szerbia), a '80-as évek óta foglalkozik irodalommal, az EX Symposion alapító-főszerkesztője. Verset, prózát, ritkábban esszét és recenziókat ír, főként szépirodalmi könyvekről, valamint szerbből és horvátból fordít.

Verskötetei: Visszakézből (1989), Vérpuding (1999), Gourmandiai partraszállás (2010)
Regényei: Karácsonyi Petra: Csantavéri Orlandó (2002), Az Attentátor – Matuska Szilveszter regénye (2005)

Juhász Tibor

Juhász Tibor 1992. 10. 25-én született Salgótarjánban. 
Egészségügyi szakközépiskolában érettségizett, majd a Miskolci Egyetemen folytatta tanulmányait. Egy félév után abbahagyta, és kereskedelemmel foglalkozott. Jelenleg a Debreceni Egyetem magyar szakos hallgatója.

Versei 2012 óta jelennek meg. Eddigi szövegeit, többek között, a Palócföld, az Apokrif, a Hévíz, a Csillagszálló, a Vigilia, az Új Forrás, a Bárka és a Vár Ucca Műhely közölte. A 2015 márciusában megjelenő Hévíz Irodalmi Antológiában olvasható Jó lesz a száraz is című verse. A Feketemosó blog szerzője. A Palócföld 2015-ös évfolyamában indul Salgó blues című, önálló rovata. Első kötete, Ez nem az a környék címmel, hamarosan megjelenik az Apokrif Könyvek első darabjaként. A szegénységről és perifériákra szorult élethelyzetekről fog szólni, olyan narratív beszédmód segítségével, amely, szándékai szerint, egyszerre személyes és személytelen. Most íródó második kötete az alkotással, és a szórakoztatás egyéb területeivel foglalkozik, szándékosan használva fel a sztereotípiákat.

Totth Benedek

Hosszabb-rövidebb kihagyásokkal 2002-tól szabadúszó műfordítóként, szerkesztőként dolgozik. Több mint ötven amerikai és angol regény jelent meg a fordításában, valamint novellák, képregények és forgatókönyvek is.

2014-ben jelent meg az első saját könyve, a Holtverseny c. regény a Magvető Kiadónál. Azóta az Élet és Irodalomban (Niki sikolya), a Hévíz folyóiratban (Hans Otto, az emberi ágyúgolyó), és a Könyvesblogon jelentek meg rövidebb írásai.

Babiczky Tibor

1999 és 2005 között a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi Karának magyar-angol szakos hallgatója volt. 2006 óta a Nyitott Műhelyben a Késelés villával című irodalmi sorozat vezetője. 2007-től a HVG Könyvek szerkesztője. 2007-2009 között a Magyar Narancs újságírója volt. 2008-tól az Árgus című folyóirat versrovatának szerkesztője. Publikációi jelennek meg például a Holmiban, az Élet és Irodalomban, a Vigiliában, a Beszélőben és a Mozgó Világban. Versei megjelentek angolul, csehül, franciául, görögül, horvátul és lengyelül. 2015-ben Margó-díjra jelölték, ahol bejutott a kuratórium (Péterfy Gergely, Gaborják Ádám, Kollár Árpád, Valuska László) által három legjobbnak ítélt végső jelölt közé.
Előző
« Prev Post
Következő
Next Post »
0 Komentar