Színház, zene és irodalom

Az idei FIN – Fehérvári Irodalmi Napok a változatos irodalmi programok mellett számos színházi és zenei programmal várja az érdeklődőket szeptember 26. és október 1. között.

Rendben élni, fotó: Dobai Attila
A fesztivál első napján egy különleges színházi performansz részesei lehetnek azok, akik ellátogatnak az Öreghegyi Közösségi Házba, hiszen a Tünet együttes három díjjal is kitüntetett előadása, a Sóvirág ezúttal Székesfehérváron lesz látható.

Fahidi Éva Auschwitz–Birkenau-túlélő, és a nála mintegy 60 évvel fiatalabb táncosnő, Cuhorka Emese megrendítő előadása ez örömről, bánatról, útkeresésről.

„- Hová Mész?
- Világgá.
- Mehetek veled?
- Nélküled egy tapodtat se.”

Sóvirág, fotó: Mészáros Csaba
A FIN záróeseményeként pedig egy igazán rendhagyó irodalmi utazáson vehetnek részt a nézők, hiszen a nemrég elhunyt hajléktalan költő, Leé József verseiből készített monodrámát a Holdongolf Projekt Rendben élni címmel. Az előadást, amit már többször játszottak sikerrel Budapesten, ezúttal az Új Magyar Képtárban láthatja a közönség.

Zenei programokból sem lesz hiány, Laboda Róbert zenés könyvbemutatója mellett Rutkai Bori, Háy János és a Kistotál zenekar zenés estjét, valamint Závada Péter és Ratkóczi Huba műsorát láthatja a közönség, szombaton este pedig a Petz Söröző Ujj Zsuzsi és Darvas Kristóf Lugaskoncertjével zárja a programok sorát.
Előző
« Prev Post
Következő
Next Post »
0 Komentar