Teltházas programok az idei FIN-en!

Illésy Éva monodrámájával lezárult a 2017-es FIN – Fehérvári Irodalmi Napok rendezvénysorozata. A könyvbemutatók mellett színházi előadásokkal és koncertekkel színesített fesztivál minden eddiginél több látogatót vonzott.


Az elmúlt napokban igazi kulturális fővárossá változott Székesfehérvár, egymást érték a jobbnál jobb irodalmi programok, könyvbemutatók, felolvasások. A kortárs irodalmi élet legjelentősebb szereplői érkeztek, hogy találkozzanak az irodalomkedvelő fehérváriakkal, és meséljenek magukról, a köteteikről, közelebb hozva ezzel a kortárs kultúrát az emberekhez.

A fesztivált nagy érdeklődés övezte, minden alkalommal megteltek a széksorok. Sőt, akadt olyan helyszín, ahol olyan sokan voltak kíváncsiak a beszélgetésre, hogy a helyiségben szinte egy gombostűt sem lehetett leejteni.

A színes programkínálat mellett a FIN Facebook oldalán különböző nyereményjátékok zajlottak, az érdeklődők az Athenaeum Kiadó, a Magvető Kiadó, a Fehérvári Pagony, valamint a Madách Kiadó jóvoltából a fesztiválra érkező szerzők köteteiért játszhattak, Rutkai Bori pedig a koncertje végén egy dedikált plakátot is kisorsolt a nézők között. Aki nem jutott el a helyszínre, az is részese lehetett a fesztiválnak, hiszen néhány beszélgetést – köztük Bereményi Géza könyvbemutatóját is – élőben közvetítették a szervezők az oldalon.

A Fehérvári Irodalmi Napok vendége volt idén Németh Gábor, Ádám Gergő, Halász Rita, Munding Márton, Závada Péter, Ratkóczi Huba, Szálinger Balázs, Vida Kamilla, Péczely Dóra, Háy János, Rutkai Bori, Hartay Csaba, Laboda Róbert, Dékány Niki, György Ádám, Pion István, Bozsik Péter, Gellén-Miklós Gábor, Totth Benedek, Babiczky Tibor, Ujj Zsuzsi és Darvas Kristóf, Bereményi Géza, valamint a Tünet Együttes és a Holdongolf Projekt.

A kezdetektől fogva támogatja a fesztivált a Szépírók Társasága, a József Attila Kör és az ALTO Nyomda, idén pedig a Logsol Kft.-t, a MagNet Bankot, a Székesfehérvár Fejlődéséért Alapítványt, valamint a Pólótervezés.hu-t is köszönthették partnereik között.

Jövőre természetesen megint megrendezésre kerül a FIN – Fehérvári Irodalmi Napok, hogy együtt ünnepelhessük a kortárs irodalmat.

Fotó: Oláh Gergely
Előző
« Prev Post
Következő
Next Post »
0 Komentar